TIOR

Topul scumpirilor si ieftinirilor chiriilor din Bucuresti

Topul scumpirilor si ieftinirilor chiriilor din BucurestiConform dailybusiness.ro, chiriile din zonele centrale şi semi-centrale ale Bucureştiului au scăzut, în vreme ce chiriile de la periferie au urcat în ultimele 12 luni. Vezi topul scumpirilor şi ieftinirilor chiriilor din Capitală.


Scăderi neaşteptate ale chiriilor din zonele centrale şi semi-centrale


Paradoxal, chiriile din zonele centrale şi semi-centrale ale Bucureştiului s-au redus, în timp ce chiriile de la periferie au crescut. Cel puţin asta arată o analiză imobiliară, care a luat în calcul preţul mediu solicitat pentru garsoniere, apartamente de 2 camere şi apartamente de 3 camere din 18 cartiere bucureştene, în perioada octombrie 2012-octombrie 2013.


Spre exemplu, în zona Victoriei-Româna-Universitate, pretenţiile proprietarilor de apartamente au scăzut cu 10% în această perioada, până la o medie de 450 de euro pe lună.


O reducere mai mică, dar totuşi semnificativă a fost observată şi în zona cu cele mai mari preţuri la închirieri: Herăstrău-Nordului. Aici proprietarii au solicitat un preţ mediu pentru chirii de 1.300 de euro, cu 7,1% mai scăzut faţă de octombrie 2012.


Şi într-o altă zona de lux a Capitalei, Dorobanţi-Floreasca, chiriile s-au ieftinit vizibil: cu 6,3% în ultimul an, ajungând la media de 300 de euro pe luna.


Totuşi, în topul ieftinirilor chiriilor din Bucureşti se află zonele 1 Mai şi Moşilor. Aici, preţurile apartamentelor s-au redus, în medie, cu 12,5%, până la 350 de euro pe lună.


Militari, în topul cartierelor bucureştene cu creşteri ale preţurilor chiriilor în ultimul an


În mod neaşteptat, în cartierul Militari, preţurile pentru chiriile apartamentelor au urcat cel mai mult în ultimul an, cu 8,3%, ajungând foarte aproape de bornă de 250 de euro pe luna (249 de euro).


Pe locul al doilea în topul scumpirilor chiriilor apartamentelor se află cartierul Crângaşi. Proprietarii de aici au cerut în octombrie 2013 preţuri cu 10% mai mari faţă de octombrie 2012.

Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI