TIOR

Topul celor mai inalte cladiri din Romania

Topul celor mai inalte cladiri din RomaniaRomânia este o ţară în care în ultimii ani s-au construit o mulţime de clădiri foarte înalte, de altfel în ton cu tendinţele globale. Ceea ce este interesant este că în ţara noastră încă ne putem mândri cu multe construcţii înalte, realizate în diferite etape ale istoriei recente. Vezi mai jos topul celor mai înalte clădiri din România.

 

1. Sky Tower – 137 de metri

 

Cea mai înalta clădire din România este Sky Tower, inaugurată anul trecut în cartierul bucureştean Floreasca. Această are numai puţin de 137 de metri şi se întinde pe 37 de niveluri.

 

2. Basarab Tower – 117 de metri

 

Cea mai înalta construcţie industrială din Bucureşti ocupă locul 2 în topul celor mai înalte clădiri din România. Ne referim la Basarab Tower, care este şi cel mai înalt turn european destinat... testatului ascensoarelor!

 

3. Bucharest Tower Center – 106 metri

 

Ultimul loc al podiumului celor mai înalte clădiri din România aparţine turnului de birouri din Piaţa Victoriei (Bucureşti), Bucharest Tower Center. Cu o înălţime de 106 metri, 26 de niveluri supraterane şi 3 subterane, Bucharest Tower Center este un adevărat gigant din centrul oraşului.

 

Demne de menţionat sunt şi Casă Presei Libere (104 metri), Palatul Administrativ din Satu Mare (97 de metri) sau complexul rezidenţial din Bucuresti, Asmita Gardens (92 de metri).

Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI