TIOR

Top 5 cele mai scumpe strazi din lume

Top 5 cele mai scumpe strazi din lumeSite-ul businessinsider.com a realizat un top al celor mai scumpe străzi din lume, în funcţie de preţul mediu pe metru pătrat. Interesant este că miliardarii care locuiesc acolo deţin cel puţin câte o casă ce valorează, în medie, 78 de milioane de dolari.

 

5. Paterson Hill, Singapore

 

Strada Paterson Hill, din Singapore, ocupă locul al cincilea în topul celor mai scumpe străzi din lume. Această este o zona rezidenţială faimoasă pentru centrele comerciale de lux ale sale. Preţul mediu pe metru pătrat din clădirile de pe Strada Paterson Hill este de 42.500 de dolari. Printre numele sonore care locuiesc aici se numără şi co-fondatorul Facebook, Eduardo Saverin.

 


4. Bulevardul General de Gaulle, Saint Jean Cap Ferrat - Franţa

 

Saint Jean Cap Ferrat este o peninsulă exclusivistă, situată de-a lungul Coastei de Azur. Pe faleză, au fost construite numeroase vile de lux, în care locuiesc, printre alţii, şi faimoşii Brad Pitt, Angelina Jolie sau Paul Allen. Preţul mediu pe metru pătrat este de 79.000 de dolari.

 


3. Avenue Princess Grace, Monaco

 

Avenue Princess Grace, din Monaco, este una dintre cele mai scumpe străzi din Principat. Aici au case de vacanţă (sau reşedinţe) foarte mulţi miliardari ai lumii, precum Andrea Bocelli, Roger Moore sau pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton. Anul viitor, pe strada Avenue Princess Grace se va finaliza renovarea unui apartament de lux, numit Tour Odeon, ce se anunţă a fi atracţia imobiliară principală din 2014. Preţul mediu pe metru pătrat al clădirilor de aici – 86.000 de dolari.

 


2. Kensington Palace Gardens, Londra

 

Fără doar şi poate că cele mai cunoscute persoane care locuiesc în Kensington Palace Gardens sunt ducele William şi ducesa Kate Middleton, însă aici mai au reşedinţe şi magnatul rus Roman Abramovich sau influentul om de afaceri Lakshmi Mittal. Nu este de mirare că şi preţul pe metru pătrat  de pe “strada miliardarilor” este de 107.000 de dolari...

 


1. Pollock's Path, The Peak – Hong Kong

 

Pollock's Path este cea mai scumpă stradă din lume, deoarece aici preţul pe metru pătrat ajunge până la 120.000 de dolari. În urmă cu 2 ani, un apartament de lux din complexul rezidenţial Sky High (amplasat pe această stradă), a fost vândut pentru fabuloasa sumă de 103 milioane de dolari.

 

Sursa foto: k-k.com

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI