Tendintele pietei imobiliare din Sibiu

14-05-2013 / Blog imobiliar

Tendintele pietei imobiliare din SibiuLa fel ca în multe dintre orașele din Romania și în Sibiu piața imobiliară va depinde foarte mult în anul 2013 de programul Noua Casă. În comparație cu 2012, diferențele în ceea ce privește tendințele imobiliare nu vor fi foarte mari.

 

Guvernul României va implementa programul Noua Casă în anul 2013. Acesta favorizează vânzările de case și apartamente noi, din ansambluri rezidențiale, în detrimentul locuințelor vechi. De aceea, se preconizează creșterea numărului de tranzacții de imobile noi, în momentul în care Executivul va implementa proiectul Noua Casă.

 

Potrivit celor de sibiu100.ro, in centrul orașului se înregistrează scăderi de prețuri pe piața imobiliară, în comparație cu anii trecuți. În prezent, metrul pătrat costă aproximativ 800 de euro, de cel puțin două ori mai ieftin decât în anii precedenți. Tot mai mulți sibieni aleg să-și vândă locuințele din Sibiu și să se mute în localitățile învecinate.

 

Taxele mai mici și volumul mare de  ansambluri rezidențiale dezvoltate în ultimul timp se numără printre factorii care influențează vânzarile de imobile din zonele apropiate Sibiului. Spre exemplu, din 2011 în Cisnădie au fost acordate aproape 700 de autorizații de construcție, conform site-ului sibiu100.ro. Cei mai mulți clienți sunt persoanele tinere. În general, din oferta de locuințe fac parte vile înșirate si duplexuri. Apartamentele din blocuri sunt mult mai rare. În ceea ce privește prețul imobilelor din ansambluri rezidențiale, acesta pornește de la aproximativ 50.000 de euro și poate ajunge până la 100.000 de euro. O casă nouă beneficiază și de teren, de până la 500 de mp.

 

Șelimbarul și Șura Mare vor fi la modă în anul 2013 în ceea ce privește piața imobiliara. Spre exemplu, în Șelimbar există oferte variate și pentru blocuri de apartamente noi, pe lângă duplexuri și case individuale. Prețurile unui imobil cu 2 camere, de 70 de mp, începe de la 35.000 de euro, iar cel al unui apartament cu 3 camere de la 45.000 de euro, conform analizei celor de la sibiu100.ro. Față de Cisnădie, în Șelimbar o casa noua se află la un nivel ușor mai ridicat din punct de vedere al prețurilor, însă diferența nu este foarte mare.

 

În Șura Mare tinerii își cumpără locuințe datorită tarifelor semnificativ mai mici față de Sibiu. De asemenea, distanța redusă față de oraș este una mică, lucru ce favorizează mutarea în împrejurimi.

 

Sursa foto: macoway.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.