TIOR

Tara cafelei este si tara imobiliarelor?

Tara cafelei este si tara imobiliarelor?Ţara cafelei este şi ţara imobiliarelor? Depinde din ce punct de vedere privim lucrurile: din punctul de vedere al investitorilor, care sunt interesaţi de profit sau din punctul de vedere al clienţilor, oamenii de rând care vor să-şi cumpere o locuinţă. Ei bine, prima categorie de persoane este avantajată, pentru că în Brazilia imobiliarele se scumpesc întruna.

 

Brazilia, ţară cunoscută mai degrabă pentru impresionanta producţie de cafea sau pentru carnavalele sale, este acum un paradis pentru investitorii imobiliari. Doar în ultimul an, preţurile locuinţelor în marile oraşe de aici au crescut cu aproape 15%, (si ne referim doar în medie!). Au fost şi excepţii, cum ar fi Curitiba, localitate unde apartamentele şi casele s-au scumpit cu aproape 40% de la sfârşitul lui 2012 până la sfârşitul lui 2013. Astfel, ne putem aştepta la o activitate intensă în imobiliare, având în vedere şi estimările analiştilor, care prevăd că explozia preţurilor va continua pe toată durata lui 2014!

 

Mai impresionantă de atât este creşterea de la începutul crizei economice, adică din anul 2008, până în 2012: în unele cazuri, precum cel al oraşului-carnaval, Rio de Janeiro, locuinţele s-au scumpit cu 200%!

 

Întrebarea normală pentru o situaţie că această este cum de s-a ajuns aici? Răspunsul poate fi găsit dacă analizăm măsurile luate de banca centrală din Brazilia şi mai ales cea de reducere a dobânzii de referinţă cu aproximativ 15%, în ultimii ani!

Elvila
TIOR

907.43 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI