Sunt pregatite bancile din Romania sa se mute pe Facebook?

07-09-2013 / Blog imobiliar

Sunt pregatite bancile din Romania sa se mute pe Facebook?Potrivit directorului adjunct al firmei Romsys, Răzvan Olteanu, băncile din România se pot muta și în mediul virtual. Astfel, nu trebuie să ne mire dacă vom putea efectua tranzacții bancare pe Facebook. Implementarea soluțiilor pentru un astfel de pas sunt la îndemâna instituțiilor financiare, iar Romsys, o firmă ce oferă servicii informatice, este pregătită să ajute băncile în această privință. Totuși, există un impediment: legislația română, care nu permite încă astfel de lucruri.

 

Conform declarațiilor lui Răzvan Olteanu, director adjunct Romsys, citat de către Ziarul Financiar, este total plauzibil ca, pe termen scurt, băncile din România să ofere servicii clienților și în mediul online.

 

Servicii bancare pe Facebook

 

Cum ar arăta o platformă care să ofere clienților posibilitatea tranzacțiilor bancare pe… Facebook? Lucrurile sunt simple, conform lui Razvan Olteanu. În ziua de astăzi foarte mulți oameni accesează site-urile de social media, precum Facebook, Twitter sau LinkedIn. Astfel, nu este foarte greu de implementat soluții pentru accesarea serviciilor bancare într-un mediu ca acesta, mai ales luând în calcul ca oamenilor le este mult mai facil.

 

Despre Romsys

 

Romsys este o firmă de servicii informatice cu o vechime de 20 de ani pe piața din România. De șase ani, aceasta face parte din grupul New Frontier, din Austria, care se ocupă de implementarea sucursalelor virtuale pentru instituții de credit.

 

Facebook-ul, în ascensiune continuă

 

La sfârșitul lunii iulie 2013, Facebook-ul a ajuns la numărul de 1,5 miliarde de utilizatori. Și în România, popularitatea sa este uriașă. Aproximativ 6,4 milioane de oameni îl accesează. Majoritatea băncilor importante de la noi, precum Banca Transilvania, BCR, BRD sau ING au pagini virtuale pe Facebook.

 

Deși, în primele luni de la cotarea acestuia la bursă, acțiunile Facebook nu au avut mare success, în ultima perioadă se pare ca prețul acestora se află pe un trend ascendent.

 

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.