TIOR

Studiu: piata imobiliara da semne de stabilizare

Studiu: piata imobiliara da semne de stabilizarePreţurile medii cerute de către vânzători pentru apartamente în România au crescut cu doar 1,8% în ultima lună, semn al stabilizării pieţei imobiliare din ţara noastră. Vezi cum au evoluat preţurile în imobiliare pentru cele mai importante oraşe din România.

 

În februarie 2014, pretenţiile financiare ale proprietarilor de apartamente din ţară au fost cu 1,8% mai ridicate decât în ianuarie. Astfel, în medie, metrul pătrat util s-a scumpit cu doar 16 euro, ajungând până la 919 euro. Vezi cum se prezintă situaţia din imobiliare în cele mai importante oraşe ale ţării.

 

Bucureşti

 

În Bucureşti, preţurile apartamentelor au scăzut în februarie (ce-i drept cu doar 0,3%), dar totuşi contrar tendinţei de la nivel naţional. 1058 de euro/mp util a fost preţul mediu solicitat de către proprietari, cu 3 euro mai mic decât în ianuarie.

 

Apartamentele noi din Capitală au fost cele care au contribuit cel mai mult la această ieftinire, în condiţiile în care preţurile lor au scăzut cu aproape 2% în ultima lună, până la 1.163 euro/mp. Faţă de februarie 2013, ieftinirea este mai semnificativă, de circa 6,2%.

 

Apartamentele vechi au avut creşteri de preţuri, de 0,4%, însă per ansamblu sunt mai ieftine cu 2,8% în comparaţie cu începutul anului 2013.

 

 

Cluj-Napoca

 

Cluj-Napoca este oraşul din România în care preţurile din imobiliare au crescut cel mai mult în ultima lună. Aici, apartamentele s-au scumpit cu 5,4 din ianuarie până în februarie 2014, până la o valoare de 862 de euro/mp util (cu 44 de euro mai mare). Cu toate acestea, preţul este cu aproape 5% mai mic faţă de februarie 2013.

 

Locuinţele noi din Cluj au înregistrat creşteri de preţuri de 6,9% în ultima lună, ajungând la suma medie de 764 de euro/mp. În comparaţie cu începutul anului 2013, totuşi preţurile pentru apartamentele noi sunt considerabil mai mici, cu peste 10 procente.

 

Apartamentele vechi din Cluj s-au scumpit insignifiant, cu 0,3%, din ianuarie 2014 până în februarie 2014.

 

Iaşi

 

Iaşiul se află pe lista oraşelor româneşti unde preţurile din imobiliare au scăzut, cu 1,8%, în ultimele 28 de zile. În medie, metrul pătrat util de aici a ajuns la 805 euro, în condiţiile în care apartamentele vechi s-au scumpit cu 1,1%, iar cele noi s-au ieftinit cu 6,3%.


Faţă de februarie 2013, preţurile din imobiliare au ajuns să fie cu 5,1% mai mici.

 

Timişoara

 

La fel ca şi în Bucureşti, şi în Timişoara preţurile pentru apartamente s-au redus nesimţitor, cu numai 0,2% în ultima lună, până la 807 euro/mp util. Timişoara este totuşi unicul oraş din România în care locuinţele s-au scumpit în ultimul an, cu 2,3%. Cel mai mult au urcat pretenţiile financiare pentru apartamente noi, cu aproape 7%!

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI