TIOR

Studiu – o treime din romani vor sa-si cumpere casa

Studiu – o treime din romani vor sa-si cumpere casaPeste o treime din români vor să-şi cumpere casă în următorii 10 ani, conform unui studiu al Provident Financial România. Doar o pătrime din români îşi propun să-şi renoveze locuinţa actuală.

35% din participanţii la un studiu Provident Financial România îşi doresc să-şi cumpere o casă în următorii 10 ani. De asemenea, aproape un sfert dintre respondenţi consideră că achiziţia unei locuinţe este cea mai importantă investiţie făcută în ultimii 10 ani.

Românii, mari amatori de credite

Acelaşi studiu al Provident Financial România arată că 1 din 3 români au luat un credit bancar în ultimii 10 ani, iar 1 din 5 români a luat între 2 şi 4 credite.

Cele mai accesate credite bancare au fost împrumuturile de consum (aproximativ 31% dintre participanţii la studiu au declarat că au preferat creditele de nevoi personale, de peste 10.000 lei). Creditele de locuinţa au fost alegerile pentru 18,7%.

De asemenea, 20,6% din români nu au contractat vreun credit bancar în ultimii 10 ani, iar 20,1% din respondenţi au optat pentru credite mai reduse de 10.000 lei.

Studiul Provident Financial România a fost realizat pe un eşantion de aproape 1.400 de persoane, cu vârste cuprinse între 25 şi 50 ani.

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI