TIOR

Statul unde preturile locuintelor au scazut cel mai mult in 2015

Statul unde preturile locuintelor au scazut cel mai mult in 2015Conform unui studiu al prestigiosului grup Knight Frank, în Dubai au scăzut cel mai mult preţurile locuinţelor în anul 2015, dintr-un total de 56 de ţări analizate. 12,2% este declinul preţurilor locuinţelor din Dubai, mai mare cu 0,2% faţă de Ucraina, ocupanta locului al doilea în acest clasament.

 

Niciun an nu seamănă cu altul. Această zicală se aplică şi pentru piaţă imobiliară din Dubai. După un an 2014 în care preţurile locuinţelor au crescut spectaculos, declinul a fost foarte abrupt în 2015. Cu 12,2% au scăzut pretenţiile proprietarilor de case şi apartamente din Dubai, în acest an. Potrivit analizei Knight Frank, această este cea mai mare depreciere a vreunei pieţe imobiliare din lume, în urma unei analize asupra a 56 de state.

 

Care sunt motivele pentru care locuinţele din Dubai s-au ieftinit atât de mult?

 

Cauzele principale pentru care locuinţele din Dubai s-au ieftinit atât de mult ţin de scăderea preţului petrolului, reducerea creşterii economice a Chinei, de măsurile luate de guvernul arab şi de scăderea euro şi a rublei în raport cu dolarul. După cum putem observa, multe dintre motive ţin de surse externe, aşa că este foarte dificil de spus ce se va întâmpla în continuare. Totuşi, marile agenţii imobiliare sunt de părere că preţurile vor continua să scadă şi în 2016.

 

Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI