TIOR

Statistica ce plaseaza Romania in fruntea tuturor tarilor din UE

Statistica ce plaseaza Romania in fruntea tuturor tarilor din UERomânii sunt cei mai numeroşi proprietari de locuinţe din întreaga Uniune Europeană. La finalul anului trecut, peste 96% din populația țării deţinea în proprietate locuinţe. Media Uniunii Europene era de doar 70,1%.

 

Conform Eurostat, Oficiul de statistică al Uniunii Europene, 96,1% din români aveau în proprietate locuinţe la finalul anului trecut, cel mai mare procent din UE. Procentul chiriaşilor din ţara noastră era de 3,9%, de aproape 10 ori mai mic decât media Uniunii Europene. Ca o comparaţie, aproape jumătate dintre germani locuiau în case şi apartamente închiriate.

 

O altă statistică importantă a Eurostat este că 52,3% din populaţia România trăieşte în locuinţe supraglomerate, spaţiul fiind mult prea mic în raport cu mărimea gospodăriei. Totuşi, şi în ţările vecine cu România procentul este foarte ridicat, variind între 43,3% în Bulgaria şi 44,6% în Ungaria. Media Uniunii Europene este de 17,1%.

 

Un departament în care România nu ocupă primul sau ultimul loc este acela al supracosturilor cu locuinţele. Aproximativ 15% dintre români alocă mai mult de 40% din venituri pentru locuinţe, de aproape 3 ori mai puţin decât grecii şi asemănător cu olandezii, danezii şi germanii.

 

Stocul de locuinţe moderne din România era de 3,75 milioane unităţi, din totalul de 8,45 milioane unităţi construite la nivel naţional.

 

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI