TIOR

Spatiul mediu dedicat de romani pentru locuinta

Care este spatiul mediu dedicat de romani pentru locuintaConform ultimelor date transmise de Ministerul Dezvoltării în Strategia Națională a Locuirii, cei mai mulți români din mediul urban trăiesc în apartamente cu două camare, cele mai tranzacţionate unități fiind prin programul guvernamental Prima Casă.

Pe de altă parte, dacă privim situația pe județe, se pot observa diferențe între fiecare zonă. Statisticile transmise de Minister arată faptul că dimensiunea unei locuințe medii din punct de vedere al suprafeței utile variază în funcție de poziția geografică.

În acest fel, suprafața utilă medie cea mai mare se găsește în județele Ilfov, Timiș, Satu Mare și Constanța, aproximativ 52-66 mp. De cealaltă parte, cele mai mici suprafețe utile medii sunt în județele Brăila, Călărași și Vaslui, Teleorman și Mehedinți, de aproximativ 39-41 mp pe locuință.

În comparație, suprafața medie în Uniunea Europeană era de 102.3 mp în anul 2012. De exemplu, suprafața medie utilă a unei locuințe în Lituania este 68 mp, iar în Cipru ajunge până la 156.4 mp. Mai mult decât atât, suprafața medie locuibilă din UE este de 34 mp pe persoană, iar în România este de aproximativ 20 mp pe persoană.

De menționat este și faptul că numărul mediu de persoane care locuiesc într-o cameră este mult mai mare la orașe decât în mediul rural.

În primele șase luni ale anului, românii au tranzacționat aproximativ 456.070 de imobile, cu aproape 9,6% mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut.O analiză pe județe arată faptul că cele mai multe tranzacţii în prima jumătate a anului au fost întregistrate în București – 45 260, urmează Ilfov și Timiș cu 25.905 și respectiv 22.029. La celălalt pol se află județele Mehedinți, Gorj și Bistriţa-Năsăud. Tot Bucureștiul se află pe primul loc și în luna mai cu 8 466 de tranzacţii, urmat de Ilfov cu 5.037 și Cluj cu 4.087 de imobile.

Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI