TIOR

Sondaj Eurostat: apartamentele din Romania s-au ieftinit si in T3 2014

Sondaj Eurostat: apartamentele din Romania s-au ieftinit si in T3 2014Oficiul European de Statistică, Eurostat, a publicat cele mai recente informații referitoare la evoluţia preţurilor apartamentelor din Uniunea Europeană. Conform acestuia, România s-a situat pe locul al doilea la scăderea preţurilor locuinţelor, în trimestrul al treilea al anului trecut.

 

România se află pe locul al doilea, la egalitate cu Malta, în topul celor mai mari scăderi ale preţurilor locuinţelor din Uniunea Europeană, în trimestrul al treilea din 2014. Apartamentele din ţara noastră s-au depreciat cu 0,9% în intervalul analizat, cu doar 0,2% mai puţin decât apartamentele din Slovenia.

 

În multe dintre statele UE, piaţa imobiliară s-a apreciat în perioada iulie-septembrie 2014. Irlanda (cu o creştere de 15% a preţurilor apartamentelor), Estonia (13,2%), Letonia şi Marea Britanie (11,7%) sunt în capul listei institutului Eurostat.

 

La nivelul întregii Uniuni Europene, preţurile locuinţelor s-au majorat în trimestrul al treilea din 2014 cu 1,1%, faţă de trimestrul al doilea.

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI