TIOR

Situatia preturilor apartamentelor din Romania la sfarsitul anului 2015

Situatia preturilor apartamentelor din Romania la sfarsitul anului 2015Locuinţele din ţara noastră au preţuri de vânzare în urcare. Apartamentele din România s-au scumpit în ultimul trimestru comparativ cu ultimul trimestru al anului 2014, potrivit unei statistici imobiliare.

Dintre toate oraşele mari ale României, doar în 3 preţurile locuinţelor au fost în scădere în trimestrul al patrulea al anului 2015, faţă de ultimul trimestru al anului 2014. Cele mai mari scumpiri au fost de peste 10 procente, în Cluj-Napoca, Timişoara şi Suceava, iar ieftiniri s-au consemnat numai în Sibiu, Reşiţa şi Focşani.

Care sunt oraşele din ţară cu cele mai scumpe locuinţe?

Conform analizei imobiliare la care facem referire, Cluj-Napoca ocupă locul 1 în topul oraşelor cu cele mai scumpe apartamente. Capitală ocupă locul al doilea, urmat de Timişoara şi Constanţa. În Reşiţa, Târgovişte, Zalău şi Satu-Mare, preţurile locuinţelor sunt cele mai mici din România.

În Bucureşti, preţul mediu al apartamentelor este de aproximativ 1.100 euro/mp util

La sfârşitul anului 2015, preţul mediu al apartamentelor din Bucureşti era de 1.094 euro/mp util, cu aproape 5% mai mare faţă de sfârşitul anului 2014. Cele mai mari preţuri pentru locuinţele din Bucureşti se înregistrau la începutul anului 2008, când proprietarii cereau peste 2.260 euro/mp util.

În funcţie de tipul locuinţelor, anul 2015 a adus o schimbare foarte importantă. Românii caută cel mai mult apartamentele de 3 camere. 38% dintre aceştia ar opta pentru aceste imobile, faţă de 36% câţi ar alege locuinţele de 2 camere.

Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI