TIOR

Semnale pozitive pentru pietele imobiliare din Romania

Semnale pozitive pentru pietele imobiliare din RomaniaSemnale pozitive pentru pieţele imobiliare din România. Dacă Bucureştiul, Clujul, Braşovul, Iaşiul sau Timişoara sunt în creştere susţinută de mai mulţi ani, a venit timpul ca şi oraşele mai mici ale ţării să devină mai performante din punct de vedere imobiliar.

Ploieşti, Oradea, Piteşti, Arad, Bacău, Sibiu – câteva dintre oraşele româneşti cu potenţial ridicat al dezvoltării imobiliare. În următorii 2 ani, aici se estimează o creştere a preţurilor locuinţelor cu până la 5%. De asemenea, şi numărul de tranzacţii imobiliare va fi mai mare, cu aproximativ acelaşi procent.

Cluj-Napoca domină clasamentul celor mai scumpe locuinţe din România

La capătul primelor 3 luni ale anului 2016, Cluj-Napoca şi-a păstrat statutul de cel mai scump oraş din punctul de vedere al preţurilor locuinţelor. În medie, o locuinţă din Cluj-Napoca are un preţ de vânzare de aproape 1.200 euro/mp, iar, poate puţin ciudat, apartamentele vechi costă mai mult cu peste 60 euro/mp mai mult decât cele noi.

În Bucureşti, preţul mediu pe mp este cu aproape 100 euro mai scăzut decât în Cluj-Napoca, însă apartamentele noi sunt mai scumpe decât cele vechi, situaţie diferită faţă de cea din oraşul din Transilvania.

Cât costă locuinţele din oraşe precum Ploieşti, Arad, Piteşti sau Oradea?

Conform calculelor, preţurile medii pentru locuinţele din oraşe precum Ploieşti, Piteşti, Oradea sau Arad se încadrează între 700 şi 800 euro/mp. O eventuală creştere de 5% a preţurilor le-ar situa încă departe de valorile medii din Iaşi sau Braşov, unde proprietarii solicită până la 900 euro/mp.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI