TIOR

Se ieftinesc locuintele ANL din Bucuresti!

Se ieftinesc locuintele ANL din Bucuresti!Senatul României a adoptat un proiect de lege care le ve permite chiriaşilor locuinţelor ANL din Bucureşti să plătească mai puţin decât în prezent dacă vor să cumpere imobilele.

Senatul a hotărât ca la calculul preţului de vânzare pentru locuinţele ANL din Bucureşti să fie folosit un coeficient de ponderare de 1,0, mai mic cu 0,4 decât cel de acum. “În forma actuală a legii, cei care au primit locuinţe cu chirie în baza unei legi cu prevederi unitare la nivel naţional, locuinţe construite la un preţ al pieţei, indiferent de localitatea în care au fost construite, cetăţenii care aveau aceleaşi drepturi şi obligaţii în baza Legii 152/1998 au ajuns să fie trataţi diferenţiat în urma unor modificări ale actualului normativ”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative”, a declarat senatorul care a propus schimbarea legii.

În termeni simpli, locuinţele ANL din restul României, cu excepţia Bucureştiului, sunt mai ieftine chiar şi cu peste 40%, întrucât coeficientul de ponderare este cuprins între 0,9 şi 1,0, faţă de 1,4, cât este cel din capitală. Unul dintre motivele pentru care s-a dorit uniformizarea preţurilor caselor şi apartamentelor ANL a fost din cauza temii unei creşteri artificiale a preţurilor locuinţelor din piaţa liberă.

ANL are un buget de 277 milioane lei pentru construcţia de locuinţe în anul 2016. Agenţia Naţională pentru Locuinţe dispune de finanţări din surse proprii de 154 milioane lei, iar de la bugetul de stat de finanţări de 100 milioane lei. În plus, ANL va aloca o sumă de 23 milioane lei pentru construcţia de locuinţe pentru comunitatea de romi.

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI