TIOR

Schimbare a legislatiei pentru locuintele ANL – cine beneficiaza

Schimbare a legislatiei pentru locuintele ANL – cine beneficiazaParlamentul dezbate un proiect legislativ care ar putea schimba legislaţia pentru locuinţele ANL. Care sunt posibilele modificări şi cine va beneficia aflaţi în continuare.

 

Conform arenaconstruct.ro, ar putea să fie introduse noi criterii pentru acordarea de locuinţe construite de ANL. Astfel, dacă legea 152/1998 va fi schimbată, atunci medicii rezidenţi şi personalul din învăţământ cu vârste de maximum 35 de ani pot depune cereri pentru repartizarea locuinţelor ANL destinate închirierii. Aceştia vor primi o locuinţă în maximum 36 de luni de la împlinirea vârstei de 35 de ani.

 

“În prezent autorităţile administraţiei publice locale consideră că locuinţele aflate în administrarea Consiliilor locale prin Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti sunt destinate medicilor rezidenţi, doar pe durata rezidenţiatului. Deoarece nu sunt incluşi în categoria tinerilor specialişti din sănătate, medicii rezidenţi nu se încadrează în prevederile legale privind achiziţionarea unei locuinţe prin programele ANL, în regim de închiriere.”, este precizarea Guvernului, din care înţelegem că medicii rezidenţi vor putea locui în apartamentele şi casele construite de către ANL doar pe durata rezidenţiatului.

 

După ce acest proiect legislativ a fost adoptat de Senat, acum se aşteaptă aprobarea sa de la Camera Deputaţilor.

 

Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI