TIOR

Romanii, pregatiti de upgradeuri imobiliare!

Romanii, pregatiti de upgradeuri imobiliare!Valul 7 al studiului imobiliar ImoResearch, realizat la Târgul Naţional Imobiliar, ediţia aprilie 2016, relevă o diferenţă foarte interesantă comparativ cu valul 6: 66% dintre participanţii la sondaj au declarat că deţin deja un imobil, faţă de doar 51% în toamna trecută. Explicaţia: românii sunt pregătiţi de un upgrade imobiliar!

“Se observă deja o schimbare a profilului participantului la târguri de profil, în sensul în care, în acest început de an mai mulţi proprietari au vizitat Târgul în căutarea ofertelor imobiliare, cu o creştere de aproape 15 procente faţă de valul anterior (66% deţin în acest moment un imobil). Acest lucru poate fi corelat şi cu modalităţile de finanţare spre care segmentul analizat se orientează în acest val, plata în numerar fiind opţiunea principala pentru aceştia. Astfel, este posibil ca participanţii la târgul acestui început de an să îşi dorească un upgrade al situaţiei locative actuale, să vândă actuală proprietare şi să-şi achiziţioneze una nouă”, este una dintre concluziile studiului imobiliar ImoResearch, realizat de compania ElQual la Târgul Naţional Imobiliar, ediţia aprilie 2016.

Doar 53% dintre tinerii cu vârste de maximum 35 de ani care au participat la studiu au spus că deţin deja o locuinţă (totuşi remarcăm o creştere de 21% faţă de valul anterior), iar pe segmentul 35+ aproape 80% au declarat că au în proprietate un imobil.

Cum putem interpreta aceste statistici?

Cum plata cash a devenit principala modalitate de finanţare în acest an, putem interpreta că românii doresc să facă upgradeuri imobiliare, în sensul în care vor vinde locuinţele actuale pentru a-şi achiziţiona unele noi.

Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI