TIOR

Romanii nu se mai uita mai intai la pret cand cumpara o locuinta!

Romanii nu se mai uita mai intai la pret cand cumpara o locuinta!Preţul nu mai este cel mai important aspect la care se uită românii când cumpără o locuinţă. Reputaţia zonei în care se află casă sau apartamentul şi mijloacele de transport în comun au o importanță mai mare.

 

Valul 4 al studiului ImoResearch, realizat de către grupul de marketing şi cercetare de piaţă, ElQual, la un târg imobiliar, demonstrează că românii valorizează reputaţia zonei şi mijloacele de transport în comun disponibile mai presus de preţ, atunci când vor să cumpere o locuinţă.

 

37% dintre participanţii la sondajul întocmit la solicitarea portalului DezvoltatorImobiliar.ro au menţionat că cea mai importantă motivaţie pentru achiziţia unui imobil este reputaţia zonei, iar 27% dintre cei chestionaţi văd mijloacele de transport din apropiere ca principală motivaţie. Abia 13% dintre respondenţi au spus că preţul primează la alegerea unei locuinţe. Apropierea de zone verzi, compartimentarea locuinţei şi sistemul constructiv au fost alte alegeri ale acestora.

 

Pentru că portalul DezvoltatorImobiliar.ro este consecvent în explorarea comportamentului cumpărătorilor de locuințe din România, am colaborat cu  grupul de marketing şi cercetare de piaţă ElQual pentru realizarea unui nou studiu ImoResearch, în luna septembrie 2014. Rezultatele cercetării au fost comparate cu cele din mai 2014, la precedentul târg imobiliar de profil.

Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI