TIOR

Romania, tara cu cea mai mare crestere a investitiilor imobiliare

Romania, tara cu cea mai mare crestere a investitiilor imobiliareRomânia este ţara cu cea mai mare creştere a investiţiilor imobiliare din Europa, în primele 3 luni din 2014. În total, investiţiile imobiliare în proiectele româneşti au ajuns la aproape 303 milioane de euro, cu peste 250% mai mult în comparaţie cu primele 3 luni de anul trecut.

 

9 investiţii imobiliare importante au fost realizate în ţara noastră în debutul anului 2014, cu 5 mai multe faţă de 2013. Pe piaţa rezidenţială, compania imobiliară Globalworth a fost cea mai activă, cumpărând complexul rezidenţial Upground. De altfel, omul de afaceri Ioannis Papalekas, cel care deţine Globalworth, este în continuare interesat de noi oportunităţi pe piaţa de imobiliare.

 

În rest, investiţii imobiliare importante au fost făcute şi cu proiectele de retail Moldova Mall, Mario Plaza şi PIC Oradea, dar şi cu clădirea de birouri Charles de Gaulle Plaza.

 

Investiţii imobiliare de 38 de miliarde de euro, la nivel european

 

Primele 3 luni din 2014 au fost fructoase şi la nivel european, înregistrându-se investiţii imobiliare de 38 de miliarde de euro, în creştere de aproape 20% faţă de primul trimestru din 2013. În state precum Austria, Spania, Finlanda, Irlanda, Germania, Franţa sau Suedia, tranzacţiile imobiliare au urcat semnificativ.

Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI