TIOR

Romania, printre campioane la ieftinirea locuintelor

Romania, printre campioane la ieftinirea locuintelorÎn primul trimestru al anului 2014, în România s-a înregistrat a patra cea mai mare scădere a preţurilor apartamentelor din 45 de ţări analizate, în întreaga lume. În medie, locuinţele s-au ieftinit cu 4% faţă de primul trimestru din anul 2013.

 

Preţurile apartamentelor din România s-au redus cu 4% în primul trimestru al anului 2014, comparativ cu primul trimestru din anul 2013. Astfel, locuinţele din ţara noastră au suferit a patra cea mai mare reducere de preţuri din 45 de state analizate, din întreagă lume. Totuşi, în urmă cu un an casele şi apartamentele din România se depreciau cu peste 9%, faţă de 2012.

 

Grecii, spaniolii şi ruşii se pot bucura de cele mai mari scăderi ale preţurilor locuinţelor din primul trimestru al acestui an. În aceste ţări, locuinţele s-au redus cu 7,08%, 5,41 şi 5,15%, potrivit unui studiu imobiliar realizat de către portalul globalpropertyguide.com.

 

Şi în alte state europene preţurile caselor şi apartamentelor au scăzut, deşi cu mai puţin decât în România. Spre exemplu, în Ucraina locuinţele s-au ieftinit cu 3,54% în primul trimestru al anului, în Croaţia s-au redus cu 2,88%, iar în Polonia şi Franţa cu 2,53%, respectiv 2,22%.

Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI