TIOR

Romania, pe locul 4 in lume la cresterea preturilor locuintelor

Romania, pe locul 4 in lume la cresterea preturilor locuintelorPreţurile pentru locuinţe în România au crescut cu 11,5% în primul trimestru al anului 2016, în comparaţie cu primul trimestru al anului 2015. Statistica aparţine site-ului globalpropertyguide.com, care a analizat mai multe pieţe de locuinţe din întreaga lume.

Casele şi apartamentele din România s-au scumpit semnificativ în ultimul an. Locuinţele erau mai scumpe la capătul lunii martie 2016, faţă de martie 2015. Conform globalpropertyguide.com, preţurile au urcat cu 11,5%. De asemenea, în comparaţie cu decembrie 2015, în martie 2016 locuinţele din ţara noastră au fost mai scumpe cu 7,5%, ceea ce înseamnă o accelerare a costurilor în prima parte a anului curent.

România, pe locul 4 în lume la creşterea preţurilor locuinţelor

Creşterile de preţuri de 11,5% pentru locuinţe în România aşază ţara noastră pe locul al patrulea într-un top mondial al scumpirilor pieţei imobiliare. Pe podium sunt, în ordine, Turcia (avans al preţurilor de 19%), China (16%) şi Suedia (12%).

Alte state din lume unde preţurile pentru locuinţe au crescut semnificativ în intervalul analizat sunt Qatar, Irlanda, Germania, Olanda, Canada şi Japonia. În toate ţările menţionate mai devreme preţurile au urcat cu cel puţin 5%.

Cele mai importante scăderi de preţuri pentru locuinţe – în Rusia

Cele mai importante scăderi de preţuri pentru locuinţe din ultimul an au fost înregistrate în Rusia (peste 13%). Mongolia şi Puerto Rico, 2 state exotice urmează în clasamentul celor mai mari deprecieri de preţuri, cu 12%, respectiv 10%.

Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI