Romania – locul 4 in topul cresterii lucrarilor de constructii in UE

21-09-2016 / Blog imobiliar

Romania – locul 4 in topul cresterii lucrarilor de constructii in UERomânia a ocupat locul patru în Uniunea Europeană în topul creșterii lucrărilor de construcții în luna iulie 2016, față de aceeași perioadă similară a anului trecut, se arată în datele prezentate de Oficiul European de Statistică – Eurostat.

Lucrările de construcții au crescut cu 1% la nivelul Uniunii Europene, iar pe de altă parte în zona euro au înregistrat o majorare de aproximativ 3,1%.

Dacă analizăm situația statelor membre, cele mai mari creșteri s-au înregistrat în Spania 12%, Suedia – 10%, Franța – 3,3% și România cu 2,9 procente. De cealaltă parte, scăderi au fost în Slovacia (minus 23,3%), Ungaria (minus 17,6%) şi Polonia (minus 15,1%).

Comparativ cu luna iunie 2016, lucrările de construcții au crescut cu 1,1% în UE și 1,8% în zona euro.

Situația în România arată în felul următor. În luna iulie a acestui an, volumul lucrărilor de construcții a crescut, atât ca serie brută cu 1%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 4% față de luna iulie din 2015, se arată în datele transmise de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pentru elementele de structură, creșterea la lucrările de construcții noi a fost de 11,7%. Pe de altă parte, s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 34,9%, respectiv cu 6,1%.

Clădirile rezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 3,6%, respectiv cu 0,5%, în schimb, clădirile nerezidenţiale au crescut cu 6,3%.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.