TIOR

Romania – locul 4 in topul cresterii lucrarilor de constructii in UE

Romania – locul 4 in topul cresterii lucrarilor de constructii in UERomânia a ocupat locul patru în Uniunea Europeană în topul creșterii lucrărilor de construcții în luna iulie 2016, față de aceeași perioadă similară a anului trecut, se arată în datele prezentate de Oficiul European de Statistică – Eurostat.

Lucrările de construcții au crescut cu 1% la nivelul Uniunii Europene, iar pe de altă parte în zona euro au înregistrat o majorare de aproximativ 3,1%.

Dacă analizăm situația statelor membre, cele mai mari creșteri s-au înregistrat în Spania 12%, Suedia – 10%, Franța – 3,3% și România cu 2,9 procente. De cealaltă parte, scăderi au fost în Slovacia (minus 23,3%), Ungaria (minus 17,6%) şi Polonia (minus 15,1%).

Comparativ cu luna iunie 2016, lucrările de construcții au crescut cu 1,1% în UE și 1,8% în zona euro.

Situația în România arată în felul următor. În luna iulie a acestui an, volumul lucrărilor de construcții a crescut, atât ca serie brută cu 1%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 4% față de luna iulie din 2015, se arată în datele transmise de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pentru elementele de structură, creșterea la lucrările de construcții noi a fost de 11,7%. Pe de altă parte, s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 34,9%, respectiv cu 6,1%.

Clădirile rezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 3,6%, respectiv cu 0,5%, în schimb, clădirile nerezidenţiale au crescut cu 6,3%.

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI