TIOR

Reducere de 4% a preturilor locuintelor in ultimul trimestru

Reducere de 4% a preturilor locuintelor in ultimul trimestruLocuinţele din România s-au ieftinit cu 4% în ultimul trimestru, comparativ cu 9,25% în urmă cu un an. Rezultatele mai sus menţionate aparţin studiului pieţei imobiliare realizat de portalul globalpropertyguide.com, care a analizat 45 de pieţe imobiliare din lume.

 

Preţurile caselor şi apartamentelor din România au scăzut cu 4% în ultimul trimestru, faţă de 9,25% în urmă cu un an. Din Europa, în ţări precum Grecia, Spania sau Rusia imobiliarele s-au ieftinit mai mult, cu 7,08%, 5,41% şi 5,15%. În Grecia şi în Rusia ieftinirile au fost totuşi mult mai mici faţă de cele din urmă cu un an.

 

Şi în alte state europene locuinţele au avut preţuri mai reduse în ultimul trimestru. În Ucraina, acestea au scăzut cu 3,54%, în Croaţia cu 2,88%, în Polonia cu 2,53%, în Franţa cu 2,22%, în Norvegia cu 1,97%, în Slovacia cu 1,44% şi în Finlanda cu 1,29%.

 

"Opt din cele mai slab performanţe pieţe rezidenţiale din studiul nostru mondial vin din Europa. Dar, acest lucru poate să ne dea o impresie derutantă. De fapt, ţările codaşe până recent au început să-şi revină, în timp ce pieţele cu performanţe puternice sunt în curs de a ajunge la un maxim. În total, nouă ţări europene au performat mai bine în primul trimestru al acestui an, decât anul trecut, doar 7 au avut o performanţă mai redusă", spune studiul imobiliar.

Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI