TIOR

Proiect: evacuarea celor din cladirile cu risc seismic care se opun consolidarii

Proiect: evacuarea celor din cladirile cu risc seismic care se opun consolidariiPrimarul General al Capitalei a declarat faptul că a lucrat alături de oficialii Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice la un proiect de lege care să permita evacuarea proprietarilor de spații din clădirile evaluate cu risc seismic care se opun consolidării. În perioada lucrărilor, familiile vor fi relocate în alte imobile.

„Ministerul Dezvoltării a imaginat deja şi a transmis către Parlament o serie de modificări legislative care permit evacuarea familiilor care nu doresc să părăsească locuinţele care sunt pericol public", a spus Gabriela Firea la un post de televiziune.

Primarul General a adăugat faptul că la multe dintre imobilele din Bucureşti care nu au fost consolidate, lucrările nu au început din cauza celor care nu au vrut să părăsească imobilul temporar.

„Dacă, să spunem, dintr-un imobil în care locuiau 50 de familii, una singură nu-şi dădea acordul, nu se putea începe procesul de consolidare. Şi atunci, prin modificarea legislaţiei, acest lucru se va derula automat. Dacă o clădire, în urma expertizei va fi considerată pericol public toate familiile vor fi evacuate iar Primăria Generală va pune la dispoziţie spaţii corespunzătoare şi decente de locuire, bineînţeles. Nu-i trimitem în stradă pe aceşti oameni", a menționat Gabriela Firea.

A fost votată înfiinţarea Administraţiei pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic la ultima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Aproximativ 38 de imobile din Centrul Vechi sunt încadrate în clasa I de risc seismic și reprezintă pericol public. În aceste clădiri sunt 87 de apartamente ocupate de 200 de locatari, iar pe Calea Victorie sunt aproape 12 imobile cu risc ridicat. O statistică alarmantă arată că doar 20% dintre locuinţele din România sunt asigurate împotriva cutremurelor, inundaţiilor şi alunecărilor de teren.

Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI