TIOR

Programul ”Casa Verde” va fi schimbat

Programul ”Casa Verde” va fi schimbatNici bine nu a fost reluat programul Casa Verde și deja apar modificări. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a aprobat ieri solicitarea Asociaţiei Producătorilor de Polistiren Expandat din România - ROMEPS cu privire la revizuirea programului și promovarea de soluții cu adevărat ecologice, se arată într-un comunicat trimis de ROMEPS.

Cei de la Asociaţia Producătorilor de Polistiren Expandat din România susțin faptul că pe lista materialelor ecologice pentru programul Casa Verde, elaborată de Ministerul Mediului, s-ar găsi produse de izolație care pot afecta sănătatea locuitorului.

"Am discutat despre programul 'Casa Verde' atât cu secretarul de stat Raul Pop, cât şi cu reprezentanţi din conducerea Administraţiei Fondului de Mediu. Rămânem fideli dezideratului nostru, acela de a pune la dispoziţia autorităţilor expertiza noastră şi de a ne exprima clar şi cu fermitate poziţia faţă de forma actuală a proiectului. Credem că atunci când vorbim despre materiale prietenoase cu mediul trebuie să ne asigurăm şi că soluţiile sunt sustenabile. Reprezentanţii Ministerului şi-au luat angajamentul de a revizui anumite aspecte şi mai ales de a transparentiza criteriile de selecţie a materialelor eligibile. Este important ca, indiferent de materialul termoizolant despre care vorbim, să luăm în calcul sistemul compozit şi tehnologia folosită", a spus Florin Hahui, preşedinte ROMEPS. 

Bugetul programului ”Casa Verde” ajunge în acest an la 138 de milioane de lei, din care 60 de milioane de lei sunt dedicate populației.

Românii care vor să acceseze acest program trebuie să se înscrie la Agenția pentru Protecția Mediului de pe raza județului unde locuiesc și să întocmească un dosar care va fi analizat de angajații de la Administrația Fondului de Mediu. De menționat este faptul că finanțarea va fi acordată pe principiul 'primul venit, primul servit', spunea Ministrul Mediului la relansarea proiectului.

Pe de altă parte, estimările autorităților pentru acest an sunt de circa 10.000 de beneficiari.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI