TIOR

Preturile caselor si apartamentelor din Londra, la un maxim istoric

Preturile caselor si apartamentelor din Londra, la un maxim istoricPrețurile caselor și apartamentelor din Londra s-au majorat cu 10% în ultimul an. Astfel, acestea au ajuns la un nou maxim istoric, cu peste 8% mai mare decât cel atins în urmă cu șase ani, înainte de criza economică.

 

Cum se prezintă imobiliarele din Londra

 

În ultimul an, prețul mediu pentru locuințele din Capitala Angliei a crescut cu peste 33.000 de lire sterline, în condițiile în care venitul mediu brut al locuitorilor Londrei este de doar 30.471 de euro. Analiza a fost făcută de către CNN Money.

 

În perioada în care criza economică afecta foarte mult imobiliarele din Marea Britanie, prețurile caselor și apartamentelor din Londra scăzuseră cu circa 20%. În ultimele 12 luni, dobânzile mai mici și măsurile de stimulare a creditării ipotecare au condus către un bom al prețurilor pentru locuințe.

 

Ministerul Finanțelor a solicitat Băncii Angliei să modifice programul de subvenții pentru achiziția de locuințe. Acesta oferă posibilitatea cumpărătorilor să nu plătească dobânda timp de cinci ani, dacă sunt interesați de un credit ipotecar pentru o locuință nouă, pentru care vor plăti un avans de 5%. Începând cu anul 2014, Guvernul va îmbunătăți acest program, astfel încât oamenii vor putea cumpăra o casă sau un apartament cu un preț în limita a 600.000 de lire sterline.

 

Casele și apartamentele din restul Angliei, în creștere, dar mai moderată

 

Dacă în Londra prețurile caselor și apartamentelor au crescut cu 10%, la nivel național creșterea a fost de doar 4,3%. În medie, un englez trebuie să scoată din buzunar aproape 171.000 de lire sterline pentru o locuință.

 

În România, prețurile caselor și apartamentelor au scăzut cu 10% în ultimele șase luni.

 

Sursa foto: londonresidential.uk.com

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI