TIOR

Preturile apartamentelor din Atena au scazut cu 50% fata de 2008

Preturile apartamentelor din Atena au scazut cu 50% fata de 2008Prețurile apartamentelor din Atena s-au redus cu mai bine de 50% față de 2008. Care sunt motivele acestei scăderi aflați în continuarea articolului nostru.

 

Recesiunea și lipsa interesului pentru locuințe, sursele căderii imobiliarelor din Atena

 

Criza economică și cererea foarte slabă pentru apartamentele din Atena sunt principalele cauze pentru reducerea cu peste 50% a prețului locuințelor din capitala Greciei.

 

Băncile au oprit finanțările pentru apartamente

 

Cu toate ca prețurile cerute pentru apartamentele din Atena sunt foarte mici, băncile au renunțat să mai acorde credite ipotecare, din cauza cunoscutelor probleme cu care sistemul bancar elen se confruntă. Mai mult decât atât, proprietarii sunt dispuși chiar să mai negocieze.

 

Pentru un apartament de 70 de metri pătrați, se cer în jur de 38.000 de euro, cu peste 40.000 mai mult față de cât se solicită în urma cu cinci ani, când acesta costa 80.000 de euro.

 

Grecia, în al șaselea an de recesiune economică

 

Statul grec s-a împrumutat de două ori de la țările din zona euro și FMI, începând cu 2010. Aflată în cel de-al șaselea an de recesiune economică, în principal din cauza măsurilor impuse de către creditori, Grecia se confruntă cu o situație care ar putea să mai dureze.

 

Sursa foto: mouzenidis.ro

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI