TIOR

Pretul apartamentelor de 3 camere a ajuns la un nou minim in octombrie

Pretul apartamentelor de 3 camere a ajuns la un nou minim in octombrieConform Indexului Imobiliar al ZF, prețul apartamentelor de 3 camere din București a ajuns la un nou minim, după o scădere de aproximativ 2% în octombrie 2013, față de septembrie 2013.

 

Potrivit ZF.ro, prețul mediu al apartamentelor de 3 camere din București a ajuns la 73.800 de euro în octombrie, cu aproape 2% mai scăzut în comparație cu septembrie. Reducerea pretențiilor financiare ale proprietarilor a fost de circa 1.400 de euro, astfel încât prețurile pentru locuințele de 3 camere se află la minimul ultimilor 7 ani.

 

Care sunt motivele acestei noi scăderi de prețuri pe piața de imobiliare? Modificarea Programului Prima Casă (trecerea acestuia exclusiv în lei) i-a determinat și pe vânzători să găsească soluţii alternative de finanţare. De asemenea, bugetul de achiziţii al cumpărătorilor s-a redus după schimbarea programului Prima Casă. Costurile mai mari ale creditelor în moneda naţională i-au impiedicat pe cumpărători să se împrumute la fel de mult ca în trecut.

 

Totuși, odată cu reducerea dobânzii de politică monetară până la 4% și, implicit, a indicatorilor ROBOR la 3 și 6 luni, s-a putut observa o ieftinire accentuată a împrumuturilor ipotecare și imobiliare în lei. Mai mult decât atât, economica.net scria că dobânzile pentru creditele în moneda națională au ajuns deja la o valoare mai mică față de cea a creditelor în euro.

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI