TIOR

Piata imobiliara din Spania, in revenire

Piata imobiliara din Spania, in revenirePiaţa imobiliară din Spania dă semne de revenire, după o creştere de 0,8% a preţurilor locuinţelor din al doilea trimestru al anului 2014. Aceasta a fost abia prima creştere din ultimii 6 ani, potrivit Institutului de Statistică din Madrid.

 

Redresarea pieţei imobiliare spaniole pare în sfârşit posibilă după ce locuinţele s-au scumpit pentru prima oară în ultimii 6 ani. Chiar dacă majorarea preţurilor din imobiliare a fost doar de 0,8% în al doilea trimestru din 2014, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2013, acesta este primul semn cu adevărat bun pentru Spania. În primul trimestru al anului curent, casele şi apartamentele de aici se ieftiniseră cu 1,6%.

 

În perioada aprilie-iunie, cel mai mult s-au apreciat în Spania locuinţele noi, cu aproape 2%, în vreme ce casele şi apartamentele vechi au crescut cu 0,2%.

 

Creditele neperformante tot mai numeroase cu care s-au confruntat băncile spaniole au fost principala problemă pentru scăderea preţurilor locuinţelor. Conform unui studiu imobiliar din Spania, casele şi apartamentele s-au apreciat lunar cu câte 1%, cea mai mare creştere din ultimii 8 ani. Totuşi, faţă de începutul anului 2007, locuinţele de aici au scăzut cu peste 40%.

Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI