TIOR

Piața imobiliară din Asia atârnă de un fir de ață

Piața imobiliară din Asia atârnă de un fir de ațăRiscurile interne ale sistemelor financiare din Asia sunt în creștere și afectează, în mod implicit, și piața imobiliară asiatică. Care sunt măsurile de siguranță care se vor lua pentru evitarea unei prăbușiri catastrofice a pieței din domeniu? 
 
În sectorul asiatic, datoria populației depășește 70 de procente în raport cu PIB-ul în mai multe state, printre care Thailanda (77%), Malaezia (81%), Coreea de Sud (75%) și Singapore (77 %). 
 
Când a apărut în 2008 criza financiară în urma acumulării creditelor ipotecare neperformante din Statele Unite, aceasta a provocat falimentul mai multor bănci. În condițiile în care în regiunea asiatică ipotecarele presupuneau că valoarea împrumutului raportată la valoarea garanției poate ajunge până la 90%, în zona Americii această raportare putea depăși 100 de procente din valoarea proprietăților puse ca garanție. 
 
Deși în cazul în care s-ar repeta scenariul din 2008 economia asiatică s-ar prăbuși, populația acelei regiuni păstrează o atitudine pozitivă. Creditele vor fi plătite, datoriile - achitate, proprietățile – păstrate. 
 
Pentru că sistemul asiatic diferă de cel american, banca își poate urmări creditorii pentru alte active, ceea ce oferă o oarecare stabilitate și siguranță. Mulțumită faptului că asiaticii își pun toate economiile într-un singur loc, este mai ușor de ținut evidența activelor fiecărei familii. În Asia, falimentul personal nu aduce niciun beneficiu sistemului bancar, însă este o povară purtată toată viața. 
 
Interesant este faptul că asiaticii se compară continuu cu sistemul american, spunând că pe ''tărâmul tuturor posibilităților" se iese din faliment în doar câțiva ani, pe când asiaticii își poartă “păcatele” perioade îndelungate. 
 
Sursa foto: Capital.ro 
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI