TIOR

Palatul Parlamentului va intra in renovare

Palatul Parlamentului va intra in renovarPeste 1.5 milioane de euro alocă Camera Deputaților pentru lucrări de reparații și igenizare în clădirea Palatului Parlamentului, inclusiv în parcarea subterană.

Potrivit licitației publice lansate de Camera Deputaților, cele mai costisitoare lucrări vor fi în corpul A2, aproximativ 1.1 milioane de euro. Ce include această sumă? Revizuirea blaturilor de marmură, repararea finisajelor ușilor monumentale, înlocuirea draperiilor și perdelelor de pe holurile Camerei Deputaților, plus alte lucrări ce țin de refacerea tencuielii și a vopselei. La etajele superioare din corpul A2 vor fi lucrări pentru întreținerea pereților și a lambriurilor, înlocuirea mochetei dar și repararea plafonului și a pardoselii, cu un cost de aproximativ 214.000 euro.

În corpul B3 vor fi lucrări de igienizare în "spații în care se desfășoară activități parlamentare, spații cu destinație săli birouri, holuri și care au fost concepute astfel încât să beneficieze de finisaje deosebite, cu o calitate de excepție și decorațiuni deosebite”, cu o valoare totală de 141.500 euro.

Cât vor costa lucrările la parcarea subterană a Camerei Deputaților? Aproximativ 68.000 euro. Administratorii spun că ultimele lucrări de acest fel au fost făcute în urmă cu 16 ani.

Aceste reparații sunt incluse într-o serie mai mare de lucrări pornite de Camera Deputaților în ultimii doi ani. Administratorii Palatului Parlamentului vor ca lucrările să fie terminate până în decembrie 2016. Mai mult decât atât, a fost deschisă recent și o licitație pentru înlocuirea ascensoarelor. Cele 22 de lifturi care ar urma să intre în reparații sunt vechi de 30 de ani și prezintă riscuri din cauza vechimii și uzurii. A fost deschisă și o licitație privind expertiza tehnică a ascensoarelor, în valoare de peste 22.000 de euro.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI