TIOR

Marea Britanie a votat LEAVE - consecinte

Marea Britanie a votat LEAVE - consecinteIeşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană după votul de joi, 23 iunie 2016, nu va avea repercusiuni asupra economiei româneşti, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

"Din discuţiile preliminare pe care le-am avut cu liderii politici am înţeles că toată lumea este perfect de acord ca România să continue calea europeană, iar din discuţiile pe care le-am avut cu prim-ministrul şi guvernatorul am înţeles că nu sunt motive de îngrijorare pentru economia românească şi finanţe”, a declarat şeful statului român, citat de mediafax.

Migraţia este motivul pentru care britanicii au vrut şi au reuşit să iasă din Uniunea Europeană

Britanicii care au susţinut ieşirii Regatului din Uniunea Europeană au avut ca principal argument migraţia străinilor din ţările sărace. Aceştia sunt de părere că cei mai mulţi emigranţi profită de condiţiile din Marea Britanie pentru a beneficia de ajutoare sociale de la stat şi nu pentru a contribui la buget.

Inclusiv românii au fost acuzaţi de această practică, însă, ONU a dovedit printr-o statistică edificatoare, că numărul imigranţilor din rândurile conaţionalilor noştri este complet nesemnificativ faţă de numărul celorlalţi emigranţi: doar 1,1% din total!

Rămâne de văzut cum se vor modifica toate condiţiile de migraţie atât pentru români, cât şi pentru restul popoarelor care vor dori să lucreze în Marea Britanie. Ceea ce este aproape sigur este că toţi vor avea nevoie de permis de muncă.

Efecte imediate ale Brexitului

Deja, la doar câteva ore de la anunţul ieşirii Marii Britanii din UE, au apărut şi efectele imediate. Unul dintre acestea este deprecierea lirei sterline, care a scăzut până la cel mai jos nivel din ultimele 3 decenii!

De asemenea, premierul britanic David Cameron şi-a anunţat demisia. Acesta va continua să-şi exercite însă funcţia încă 3 luni, până la alegerea unui nou premier.

Cum au votat britanicii?

Conform BBC, 53,4% dintre englezi au votat pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană şi doar 46,6% pentru menţinerea în Uniunea Europeană. Galezii au optat în procent de 52,5% pentru prima varianta şi în procent de doar 47,5% pentru cea de-a doua variantă.

De partea cealaltă, 62% dintre scoţienii şi-au dorit ca Regatul să rămână în UE şi doar 38% să iasă din Uniune. Nord-irlandezii au votat în proporţie de 55,8% pentru rămânere şi 44,2% pentru ieşire.

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI