TIOR

Mai multi bani pentru programul ”Casa Verde”

Mai multi bani pentru Casa VerdeProgramul ”Casa Verde” primește mai mulți bani! Admninistrația Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suplimentarea programului cu 20 de milioane de lei, după ce s-a constatat că fondurile se terminau chiar din a doua zi de la lansarea programului.

Suma alocată este repartizată pe fiecare județ, în funcție de numărul de locuitori. Peste 6.550 de dosare au fost deja înscrise. În județul Mureș și Dâmbovița s-au înregistrat cele mai multe dosare, 273 și, respectiv, 247, la polul opus aflându-se Constanța cu numai 54 de dosare și Brăila cu 50 de dosare. Autoritățile estimau la începutul programului că aproximativ 10.000 de români vor beneficia de acest program. Prin noua suplimentare, încă 3.000 de români își vor putea revona locuința prin ”Casa Verde”.

Banii pot fi folosiți pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă.

Care sunt pașii de urmat pentru a accesa fondurile pentru Casa Verde?

Pasul 1 : Depunerea dosarului de finanțare la agenția teritorială de protecția mediului
Pasul 2 : Urmărirea site-ului AFM pentru decizia de acceptare în Program
Pasul 3 : Semnarea contractului de finanțare cu Administrația Fondului pentru Mediu
Pasul 4 : Demararea lucrărilor
Pasul 5 : Depunerea cererii de decontare a lucrărilor în termen de maximum 12 luni de la data semnării contractului de finanțare.

”România este una dintre țările cu mare potențial în domeniul energiilor regenerabile, iar această resursă este o oportunitate reală de valorificare care trebuie susținută și impulsionată prin astfel de programe. Dacă am exploata la maximum întregul potential solar din țara noastră am putea substitui în această formă aproape jumătate din volumul de apă caldă menajeră și circa 15% din cota de energie termică pentru încălzirea curentă”, declara ministrul Cristiana Pașca Palmer.

Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI