Locuintele din sudul Bucurestiului, de 2 ori mai ieftine ca cele din nord

24-11-2015 / Blog imobiliar

Locuintele din sudul Bucurestiului, de 2 ori mai ieftine ca cele din nordLocuinţele din zona de Sud a Bucureştiului sunt de aproximativ 2 ori mai ieftine faţă de cele din Nord, potrivit unui studiu al Academiei de Studii Economice pe trimestrul al doilea al anului 2015.

 

Nordul capitalei României rămâne cu mult mai scump decât zonele din celelalte cartiere, mai ales în comparaţie cu Sudul. Cele mai scumpe case şi apartamente din București au depăşit preţul mediu de vânzare de 1.500 euro/mp, în Primăverii-Aviatorilor, regiunea despre care ştim că găzduieşte cele mai exclusiviste locuinţe. Faţă de imobilele din Sudul Bucureştiului, precum zona Brâncoveanu-Giurgiului-Viilor sau Rahova-Ferentari, unde preţurile nu depăşesc 855 euro/mp, diferenţa este aproape dublă.

 

Totuşi, în zona sudică a Bucureştiului preţurile pentru apartamente au început să crească uşor în ultimul an, mai ales în Rahova şi Ferentari. Cu 20 euro/mp au urcat prețurile între iunie 2014 şi iunie 2015.

 

Studiul realizat de către ASE ne mai arată că marja de negociere la vânzarea locuinţelor din Bucureşti este de 3,5%. Cu alte cuvinte, raportul dintre preţul de vânzare al imobilelor şi preţul la care se încheie tranzacţia este de 3,5%. La începutul anului 2015, acest raport era de 2,7%, iar în 2014 raportul era de 4%. La un preț mediu de aproximativ 60.000 euro pentru o locuință din București, cumpărătorii mai pot astfel negocia în jur de 2.000 euro.

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.