TIOR

Locuintele din Romania – in top 3 cele mai mari scumpiri din UE!

Locuintele din Romania – in top 3 cele mai mari scumpiri din UE!Piaţa imobiliară din România este într-o continuă creştere. Dovadă este şi creşterea preţurilor pentru locuinţele din ţara noastră, în primul trimestru al anului 2016. Potrivit Eurostat, casele şi apartamentele din România au avut a treia cea mai mare scumpire din toate statele din Uniunea Europeană!

3,3% este creşterea preţurilor pentru locuinţele din România, în primul trimestru al anului 2016. Astfel, imobilele din ţara noastră au avut a treia cea mai mare creştere din Uniunea Europeană. La nivel general, locuinţele din UE au avut o creştere trimestrială a preţurilor de doar 0,7%.

Unde au fost cele mai mari scumpiri din Uniunea Europeană?

Ungaria (cu 5,2%) şi Austria (cu 4,2%) sunt ţările unde locuinţele s-au scumpit cel mai mult în Uniunea Europeană, urmate de România, cu 3,3%. Ţări precum Cipru şi Malta au avut parte de cele mai mari ieftiniri ale locuinţelor, de 3,4%, respectiv 2,8%.

România, sub media Uniunii Europene în ritm anual

Deşi preţurile locuinţelor din România au crescut foarte mult în trimestrul I al anului 2016, în ritm anual creşterea a fost de doar 2,6%, cu mult sub valoarea de 4% înregistrată la nivelul Uniunii Europene.

Ungaria şi Austria continuă să fie fruntaşele la creşterea preţurilor locuinţelor şi în ritm annual, cu 15,2%, respectiv 13,4%, iar Suedia completează top 3, cu un avans de 12,5%. Scăderi ale pieţei imobiliare au fost doar în Italia şi în Cipru, conform Eurostat.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI