Locuintele din Romania – in top 3 cele mai mari scumpiri din UE!

16-07-2016 / Blog imobiliar

Locuintele din Romania – in top 3 cele mai mari scumpiri din UE!Piaţa imobiliară din România este într-o continuă creştere. Dovadă este şi creşterea preţurilor pentru locuinţele din ţara noastră, în primul trimestru al anului 2016. Potrivit Eurostat, casele şi apartamentele din România au avut a treia cea mai mare scumpire din toate statele din Uniunea Europeană!

3,3% este creşterea preţurilor pentru locuinţele din România, în primul trimestru al anului 2016. Astfel, imobilele din ţara noastră au avut a treia cea mai mare creştere din Uniunea Europeană. La nivel general, locuinţele din UE au avut o creştere trimestrială a preţurilor de doar 0,7%.

Unde au fost cele mai mari scumpiri din Uniunea Europeană?

Ungaria (cu 5,2%) şi Austria (cu 4,2%) sunt ţările unde locuinţele s-au scumpit cel mai mult în Uniunea Europeană, urmate de România, cu 3,3%. Ţări precum Cipru şi Malta au avut parte de cele mai mari ieftiniri ale locuinţelor, de 3,4%, respectiv 2,8%.

România, sub media Uniunii Europene în ritm anual

Deşi preţurile locuinţelor din România au crescut foarte mult în trimestrul I al anului 2016, în ritm anual creşterea a fost de doar 2,6%, cu mult sub valoarea de 4% înregistrată la nivelul Uniunii Europene.

Ungaria şi Austria continuă să fie fruntaşele la creşterea preţurilor locuinţelor şi în ritm annual, cu 15,2%, respectiv 13,4%, iar Suedia completează top 3, cu un avans de 12,5%. Scăderi ale pieţei imobiliare au fost doar în Italia şi în Cipru, conform Eurostat.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.