TIOR

Locuintele de serviciu - aprobate de guvern

Locuintele de serviciu -  aprobate de guvernO altă veste bună pentru românii care vor să-și cumpere o locuință. Guvernul a adoptat în această săptămână o hotărâre prin care s-a aprobat Programul ”Construcția de locuințe de serviciu”. Impactul acestui program va fi de aproximativ 9 milioane de lei, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu. 

”S-a aprobat Programul 'Construcţia de locuinţe de serviciu', un program multianual iniţiat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Programul are în vedere construcţia de locuinţe de serviciu pe baza propunerilor primite de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) de la autorităţile administraţiei publice locale şi centrale. (...) Este prevăzut (...) un impact bugetar de 9 milioane de lei pe anul acesta şi nu există o estimare a numărului de locuinţe (...) care vor fi făcute, pentru că vor veni cereri de la autorităţile locale şi centrale către ANL în acest sens”, a declarat Liviu Iolu, miercuri, într-o conferință la Palatul Victoria.

Beneficiarii acestui program sunt funcţionari publici şi angajaţi din instituţii publice centrale şi locale care nu deţin sau nu au deţinut, individual sau în comun, împreună cu soţii lor, în proprietate, o locuinţă în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea, indiferent de modul în care a fost dobândită acea locuinţă, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Conform unui comunicat transmis, locuinţele de serviciu construite prin acest program nu pot fi vândute.

Mai mult decât atât, tot în această săptămână Guvernul a suplimentat fondurile pentru Programul Prima Casă cu 500 de milioane de lei pentru anul 2016. S-a introdus și varianta garantării pentru o nouă locuință, care să fie mai valoroasă sau mai mare decât prima. Prin noua suplimentare se vor acoperi circa 2.000 de noi cereri de garantare a creditului Prima Casă.

Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI