TIOR

Locuinte mai ieftine in Romania

Locuinte mai ieftine in RomaniaLocuinţele din România s-au ieftinit cu 2% în trimestrul 2 din 2014, comparativ cu trimestrul 2 din 2013. Această este concluzia unui studiu imobiliar al Eurobank Property Services, realizat la nivelul întregii ţări.

 

Casele şi apartamentele din România s-au ieftinit, urmând trendul din ultima perioadă. În trimestrul 2 al anului 2014, scăderea a fost de 0,8 faţă de trimestrul precedent, respectiv de 2% faţă de trimestrul 2 din 2013. De la venirea crizei economice şi până în prezent, reducerea de preţuri la case şi apartamente a fost de aproape 4% pe an, potrivit indicelui Eurobank Property Services.

 

În Bucureşti, situaţia este diferită. Cu toate că în majoritatea oraşelor din restul ţării locuinţele s-au ieftinit, în Capitală preţurile caselor şi apartamentelor au crescut, cu aproape 2% doar în ultimul trimestru. Cea mai importantă majorare a preţurilor a fost la periferia oraşului, în timp ce în Centru locuinţele au devenit mai accesibile ca preţuri.

 

În judeţul Ilfov s-a putut observa o stabilizare a preţurilor locuinţelor în ultimii 5 ani, mult mai accentuată faţă de Bucureşti. În ceea ce priveşte celelalte regiuni ale ţării, în toate acestea preţurile caselor şi apartamentelor s-au redus de la an la an.

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI