TIOR

Investitiile imobiliare ale strainilor in Romania s-au triplat la 6 luni

Investitiile imobiliare ale strainilor in Romania s-au triplat la 6 luniÎn primele 6 luni din 2014, străinii au investit peste 400 de milioane de euro în imobiliarele din România. Numărul este de 3 ori mai mare comparativ cu primul semestru de anul trecut.

 

Conform unui raport imobiliar, România devine încet-încet o ţară cu potenţial excelent pentru investiţii imobiliare. Străinii au venit cu peste 400 de milioane de euro în România în primele 6 luni din anul 2014, tranzactionand o suprafaţă de peste 690.000 de metri pătraţi. Comparativ cu aceeaşi perioadă temporală din 2013, creşterea este de peste 220%!

 

15 tranzacţii imobiliare realizate de către străini în perioada ianuarie-iunie 2014

 

15 tranzacţii importante au realizat străinii pe piaţa imobiliară din România, în primul semestru al anului 2014. Valoarea medie a unei tranzacţii este de aproximativ 27 de milioane de euro.

 

Cele mai multe tranzacţii au fost cele de spaţii de birouri, cu peste 58% din numărul total. Chiriile practicate la nivelul ţării au rămas relativ stabile pentru cele 3 categorii de spaţii tranzacţionate, de birouri, comerciale şi industriale.

 

Pe segmentul de locuinţe noi, în prezent se desfăşoară mai multe proiecte rezidenţiale în câteva oraşe importante ale ţării, o parte dintre acestea cu fonduri de la investitori străini.

Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI