TIOR

Investitiile de la Magurele pot aduce peste 600 milioane de euro

magurele laser investitiiMăgurele, locul în care va fi cel mai mare laser din lume, poate genera o cifră de afaceri de peste 600 milioane de euro. Suma este dată de un studiu recent, a declarat premierul Dacian Cioloș.Cifra poate fi strânsă atât din activități conexe cercetării științifice, cât și din alte domenii, inclusiv cel imobiliar.

”E nevoie de un concept de guvernanţă care să includă mai multe instituţii, pentru că până acum lumea s-a concentrat mai mult pe partea ştiinţifică, pe construcţia acestei facilităţi care va găzdui laserul, componenta gamma. (...) De prin primăvară încoace, ne-am dat seama că o să ne trezim că avem laserul gata şi nu-l putem valorifica la întregul său potenţial. De asta s-a început dezvoltarea acestui concept, care acum progresează. Ideea întâlnirii de astăzi este că, dincolo de instituţiile guvernamentale sau cele de cercetare de acolo, să motivăm, să incităm şi să implicăm şi autorităţile publice locale, dar şi mediul de afaceri. Investiţiile de acolo care pot genera, din ce am înţeles din studiu, o cifră de afaceri de peste 600 de milioane de euro anual, ar putea genera până la 6 - 7.000 de locuri de muncă, cu valoare adăugată ridicată”, a spus premierul, la finalul unei conferințe.

Este nevoie de infrastructură pentru dezvoltarea zonei, recunoasște și Dacian Cioloș. Acesta a menționat necesitatea unei conectări între Măgurele și București, mai ales de Aeroportul Henri Coandă.

”Tocmai de aceea şi ministerul Transporturilor este implicat împreună cu Consiliul Judeţean Ilfov, cu Primăria Municipiului Bucureşti. Măgurele este la sudul Bucureştiului şi e nevoie de o conectare şi cu Aeroportul şi cu centrul oraşului. Chiar şi lucrările care se fac la centura Bucureştiului vor asigura legătura dintre partea de sud şi partea de nord a Bucureştiului (...). În acest studiu care a fost făcut este şi partea aceasta de infrastructură necesară pentru a conecta Măgurele la Bucureşti”, a declarat premierul, Dacian Cioloș.

Ministrul Transporturilor declara în urmă cu o săptămână că este posibil ca magistrala 6 de metrou, între București şi aeroportul Henri Coandă, să fie gata în 2020, an în care Bucureştiul va găzdui patru meciuri la Campionatul European de Fotbal, însă termenul asumat oficial de autorități este 2021. În acest caz, ministerul vrea să construiască linii de tren ușor, care ar fi gata mult mai repede.

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI