TIOR

In China se numara miliardarii

In China se numara miliardariiÎn China, numărul miliardarilor creşte de la an la an. Potrivit unui studiu al institutului Hurun, în luna septembrie a anului curent în această ţară erau 315 miliardari, cu 64 mai mulţi decât în 2012. La nivel global, numărul miliardarilor este de 1.426. Averea medie a celor mai înstăriţi chinezi este de 1,04 miliarde de dolari.

 

Cel mai bogat om din China este Wang Jianlin. Acesta are o avere de 22 de miliarde de dolari. Recent, el a cumpărat lanţul american de săli de cinema AMC. Dacă în urmă cu un an Wang Jianlin se clasa pe locul 128 în topul celor mai bogaţi oameni din lume (conform Forbes), anul acesta el a urcat până pe locul 63.

 

Până în 2013, cel mai înstărit chinez era Zong Qinghou, a cărui avere a scăzut însă, până la 10 miliarde de dolari.

 

În ultimul an, cel mai mult a crescut averea lui Lei Jun (proprietar al unei companii de telefonie mobilă). Acesta şi-a sporit veniturile de şapte ori, până la 2,6 miliarde de dolari.

 

Imobiliarele, principala sursă de îmbogăţire a chinezilor

 

Cea mai importantă sursă de îmbogăţire a chinezilor este sectorul imobiliar, deşi guvernul chinez a încercat în repetate rânduri să limiteze preţurile proprietăţilor rezidentiale.

 

Sursa foto: telegraph.co.uk

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI