TIOR

In cel mult 3 luni romanii isi cumpara o locuinta!

In cel mult 3 luni romanii isi cumpara o locuinta!Românii îşi alocă cel mult 3 luni pentru căutarea şi cumpărarea unei locuinţe, arată un studiu asupra comportamentul europenilor în ceea ce priveşte achiziţa de imobile.

Datorită ofertei tot mai bogate de case şi apartamente, în special din ansambluri rezidenţiale din Bucureşti şi din restul marilor oraşe, românii petrec, în medie, între 2 şi 3 luni pentru căutarea şi cumpărarea unei locuinţe. La nivel european, din 16 ţări analizate şi 8.000 de participanţi, aproape 70% dintre locuitori îşi aleg casa sau apartamentul dorit în cel mult 2 luni!

Dintre toate statele care au participat la analiza imobiliară, în Portugalia timpul mediu de achiziţie a unei locuinţe este cel mai mic. 40% dintre portughezi au declarat că îşi găsesc casa necesară în maximum o săptămâna! Acelaşi procent a fost înregistrat în Austria şi Olanda, însă pentru persoanele care caută mai bine de 6 luni locuinţe!

O altă statistică interesantă ne spune că europenii vizitează, în medie, 7 locuinţe, înainte de a se hotărî. Totuşi, desigur, există şi excepţii. Britanicii şi turcii vizionează 10 proprietăţi, iar la polul opus sunt finlandezii, cu doar 4. Românii văd 8 locuinţe până să facă alegerea finală.

Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI