TIOR

Germanii iau masuri pentru stoparea cresterii chiriilor pentru locuinte

Germanii iau masuri pentru stoparea cresterii chiriilor pentru locuinteÎntr-o ţară în care aproape jumătate din locuitori sunt chiriaşi (Germania), Parlamentul a hotărât printr-o lege să limiteze valorile chiriilor pentru case şi apartamente.

 

După ce în ultimii 8 ani chiriile locuinţelor din marile oraşe germane (Berlin, Hamburg, Munchen, Frankfurt) au crescut cu până la 40%, Parlamentul german a promulgat o lege prin care se interzice proprietarilor de locuinţe să mărească chiriile cu mai mult de 10% peste media la nivel local. Nemţii estimează că nouă lege introdusă va aduce beneficii pentru aproximativ 400.000 de chiriaşi în fiecare an.

 

„Această este o zi bună pentru cei ce locuiesc cu chirie în Germania. Important este că acum există un cadru legal care pune capăt chiriilor excesive“, a declarat directorul Asociaţiei Chiriaşilor din Germania, Lukas Siebenkotten.

 

În ultimii 4 ani, pe piaţa imobiliară din Germania au apărut 15.500 de locuinţe noi, în condiţiile în care nivelul populaţiei a crescut de 10 ori mai mult, în raport cu creșterea numărului de locuințe.

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI