TIOR

Garantii imobiliare acordate in T 3 2015 – 4 miliarde euro

Garantii imobiliare acordate in T 3 2015 – 4 miliarde euroOdată cu lansarea Bazei Imobiliare de Garanţii, de către Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România, am aflat că în trimestrul 3 al anului 2015 au fost acordate garanţii imobiliare în valoare de 4 miliarde euro.

 

Băncile au solicitat între lunile iulie şi septembrie, din anul curent, peste 25.000 de rapoarte de evaluare a proprietăţilor imobiliare din România, ceea ce înseamnă că valoarea garanţiilor imobiliare a depăşit 4 miliarde euro. Informaţiile provin de la Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România, care a analizat statisticile platformei Bazei Imobiliare de Garanţii.

 

“Această bază de date oferă o mulţime de date statistice despre piaţa imobiliară, utile tuturor actorilor din piaţă, de la vânzători, cumpărători, brokeri, până la băncile comerciale, Banca Naţională, alte instituţii şi înapoi la evaluatori”, a declarat Adrian Vascu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România.

 

Apartamentele din Bucureşti sunt cele mai scumpe din ţară, potrivit acestor informaţii, cu un preţ mediu de 1.013 euro/mp, iar pe locul al doilea sunt locuinţele din Cluj-Napoca, ce sunt mai ieftine cu 16 euro/mp. Timişoara, Constanţa şi Iaşi urmează imediat după Cluj-Napoca. Trei sferturi dintre locuinţele evaluate au fost apartamente de bloc (14.152).

 

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI