TIOR

Fondul de investitii NEPI se extinde in patru orase din Romania

Fondul de investitii NEPI se extinde in patru orase din RomaniaFondul de investiții New Europe Property Investments pătrunde cu proiecte noi pe piețele din patru orașe din România: Sibiu, Târgu-Jiu, Drobeta Turnu-Severin și Timișoara. Sud-africanii de la NEPI au achiziționat deja terenuri în aceste zone și plănuiesc să se extindă pe piața de retail din țara noastră.

 

În Sibiu, New Europe Property Investments dorește să cumpere drepturile contractelor de finanțare ale unor împrumuturi neplătite pentru un centru comercial. Deocamdată, este nevoie de câteva aprobări și se așteaptă încă semnarea tuturor documentelor. După ce situația se va clarifica, NEPI își propune demararea negocierilor cu băncile și cu ceilalți proprietari pentru restructurarea societăților care dețin terenul unde se află centrul comercial. Planul sud-africanilor este să renoveze și să reconfigureze întreaga locație.

 

În Târgu-Jiu, fondul de investiții New Europe Property Investments a cumpărat loturi de teren care se întind pe patru hectare. Firma plănuiește începerea unor proiecte industriale care vor aduce beneficii economice orașului și împrejurimilor acestuia. Cei de la NEPI se bazează pe faptul că în Târgu-Jiu nu sunt centre comerciale mari, care să satisfacă nevoile celor aproximativ 100.000 de locuitori care trăiesc în zonă. De asemenea, potrivit ultimelor sondaje, în acest oraș au fost înregistrate venituri mai mari pe cap de locuitor, în comparație cu restul țării. Astfel, dezvoltarea unui centru comercial mare va putea atrage și interesul retailer-ilor importanți.

 

NEPI s-a arătat interesată de cumpărarea centrului comercial Severin Shopping Center, dar și a unei suprafețe de teren de aproximativ două hectare, situate în vecinătate. Comunicatele recente arată că oferta New Europe Property Center a fost acceptată. În momentul de față se așteaptă aprobările și redactarea documentelor necesare. Centrul comercial din Drobeta Turnu-Severin are o suprafață de închiriat de peste 15.000 mp, iar în zonă există aproape 200.000 de potențiali clienți.

 

În Timișoara, NEPI a cumpărat anul trecut proiectul de birouri City Business Center. Pentru anul curent, fondul de investiții dorește să achiziționeze un teren pentru a dezvolta noi programe.

 

La ora actuală, New Europe Property Investments deține active de peste 600 de milioane de euro doar în România. Numai în 2012, sud-africanii au câștigat din chirii și din exploatări mai bine de 40 de milioane de euro. Creșterea este cu aproximativ 25 de procente mai mare față de 2011.

 

NEPI mai are proiecte în alte orase din România, precum Ploiești, Brăila, Cluj, Brașov, Galați sau București.

 

Sursa foto: dailybusiness.ro

Elvila
TIOR

903.66 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI