TIOR

Firma de constructii a Primariei Generale - aprobata

Firma de constructii a Primariei Generale - aprobataProiectul privind acordul de principiu pentru înființarea unei firme de construcții administrată de Primăria Generală, a fost aprobat miercuri de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Planul de hotărâre pentru înfiinţarea unei societăţi comerciale în scopul construirii de locuinţe a fost validat cu 28 de voturi ”pentru”, dar în sală erau prezenţi doar consilierii PSD, după ce cei de la PNL, USB şi PMP au părăsit şedinţa, spunând că social-democraţii le-au refuzat dreptul de a dezbate proiectele.

”Activitatea acestei societăţi comerciale va fi transparentă, ea nu se substituie vreunui control, va avea atât control intern, cât şi controlul dumneavoastră, precum şi al auditului Primăriei Generale a Capitalei, şi fireşte ale Curţii de Conturi. Nu e vorba de o societate 100% a municipalităţii care s-ar sustrage printr-o modalitate aparte, pe care unii o intuiesc, de la verificările financiare şi corectitudinea operaţiunilor”, a declarat Primarul General, Gabriela Firea.

Aceasta a mai spus că apartamentele vor putea fi achiziţionate ”în condiţii avantajoase, cu un avans foarte mic şi cu rate care pot fi plătite în 15-20 de ani” sau că pot fi închiriate cu ”o sumă modică”.

Există totuși și o portiță de scăpare în acest proiect. Astfel, se vor putea strecura printre beneficiarii locuințelor de la primărie și alte persoane decât cazurile sociale. Formularea ambiguă ” alte categorii de persoane stabilite de Consiliul General” lasă loc de multe interpretări.

Locuințele ar urma să fie construite pe terenuri aflate în proprietatea Municipiului București, în condițiile prevederilor Codului Civil.

Măsura ar fi una de impact și ar putea aduce un jucător important pe piața imobiliară din Capitală.

Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI