TIOR

Evolutia preturilor locuintelor in UE in primul trimestru

Evolutia preturilor locuintelor in UE in primul trimestruÎn primul trimestru al anului 2014, cele mai mari scăderi ale preţurilor locuinţelor din Uniunea Europeană au fost în Croaţia, Slovenia şi Cipru. În România, casele şi apartamentele s-au ieftinit, însă doar cu 3,3%.

 

În Croaţia, locuinţele s-au ieftinit cu aproape 10% în primul trimestru al anului, faţă de Slovenia (6,6%) şi Cipru, cu 5,7%. De asemenea, şi în Italia casele şi apartamentele s-au ieftinit cu 4,5%, în timp ce în România preţurile s-au redus cu 3,3%.

 

Au fost şi foarte multe creşteri ale preţurilor locuinţelor din ţările Uniunii Europene. Cele mai mari au fost în Estonia, de 17,5%, apoi în Letonia, de 10,4% şi în Marea Britanie, de 8%. Per total, în 13 dintre cele 24 de ţări ale Uniunii au avut loc creşteri de preţuri, în timp ce în 11 s-au observat reduceri.

 

În ţara noastră, în comparaţie cu ultimul trimestru al anului 2013, locuinţele s-au scumpit cu 0,6%, însă au scăzut cu 3,3% faţă de acelaşi trimestru de anul trecut. Comparativ cu ultimul trimestru, în Uniunea Europeană au fost 14 state cu creşteri şi 10 cu scăderi. Totuşi, diferenţele au fost relativ mici, un lucru ce ne poate duce cu gândul la o stabilizare a pieţei.

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI