TIOR

Efectul legii darii in plata – se ieftinesc apartamentele!

Efectul legii darii in plata – se ieftinesc apartamentele!Dacă legea dării în plată se va aplică în forma sa actuală, atunci apartamentele din România se vor ieftini cu peste 20%, spun brokerii imobiliari participanţi la un sondaj. De asemenea, chiriile locuinţelor vor creşte cu procente cuprinse între 10% şi 20%.

Părerea generală a brokerilor imobiliari participanţi la un sondaj pe tema dării în plată este că promulgarea acesteia reprezintă un risc mare pentru piaţa imobiliară din România. Aproape jumătate dintre respondenţi sunt de părere că aprobarea legii dării în plată în formă sa actuală va conduce la prăbuşirea pieţei imobiliare.

În plus, două treimi dintre participanţii la sondaj apreciază că o posibilă creştere a avansului solicitat de instituţiile bancare la acordarea de credite ipotecare va influenţa negativ şi în mare măsură piaţa imobiliară din România, în sensul în care va scădea numărul de clienţi eligibili, direct proporţional sau cu gradul de prudenţă al băncilor.

41% dintre participanţii la sondajul imobiliar au declarat că preţurile locuinţelor vor scădea cu peste 20% dacă legea dării în plată va fi aprobată, în timp ce chiriile vor creşte cu procente cuprinse între 10 şi 20%.

Proiectul legii dării în plată a intrat pe agenda publică într-un moment în care piața imobiliară din România şi-a revenit aproape complet după anii de criză. Preţurile locuinţelor au început să se stabilizeze, după o perioada de creştere de 50% faţă de anii 2007-2008, iar cererea şi oferta de case şi apartamente este în urcare.

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI