TIOR

Efectele benefice ale cresterii plafonului TVA de 5% in imobiliare

Efectele benefice ale cresterii plafonului TVA de 5% in imobiliareModificările Codului Fiscal, ce sunt în vigoare din data de 1 ianuarie 2016, au multiple efecte benefice în imobiliare, şi mai ales asupra pieţei de locuinţe.

Creşterea plafonului maximal la care se aplică TVA de 5% de la 380.000 lei la 450.000 lei poate schimba drastic imobiliarele din România. Cumpărătorii sunt astfel încurajaţi să cumpere apartamente mai spaţioase, în special de 3 şi 4 camere, întrucât preţurile scad mult, iar oferta de locuinţe va fi, cu siguranţă, mult mai bogată.

De asemenea, dezvoltatorii imobiliari ar putea să înceapă să construiască mai multe ansambluri rezidenţiale în zonele centrale şi semicentrale ale marilor oraşe (mai ales în Bucureşti), iar publicul-ţintă al acestora va fi mai vast.

Care sunt condiţiile pe care trebuie să le îndeplineşti ca să cumperi apartamente cu TVA de 5%?

Pentru a putea să cumperi o locuinţa cu TVA de 5% trebuie să îndeplineşti mai multe condiţii. În primul rând, persoanele necăsătorite nu trebuie să fi deţinut sau să deţină o locuinţă în proprietate pe care au cumpărat-o cu TVA de 5%, iar în cazul familiilor soţul sau soţia nu trebuie să fi deţinut sau să deţină o astfel de locuinţă, iar suprafaţă imobilului trebuie să fie mai mică de 120 mp, plus terenul pe care aceasta este construită să nu fie mai mare de 250 (pentru casele individuale).

Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI