TIOR

E oficial: scad preturile locuintelor ANL!

E oficial: scad preturile locuintelor ANL!Preşedintele României a promulgat legea care prevede reducerea preţurilor locuinţelor ANL din Bucureşti, pentru chiriaşii care vor să le cumpere. În plus, şi modul de calcul pentru chiriile lunare se va schimba.

S-au modificat modalităţile de calcul pentru valorile chiriilor lunare ale locuinţelor ANL, dar şi valorile de vânzare ale locuinţelor construite de către ANL în Bucureşti. De acum, chiria se stabileşte anual de către autorităţile administraţiei publice locale şi va acoperi cheltuielile de administrare, întreţinere şi reparaţii, recuperarea investiţiei, în funcţie de durata normată stabilită potrivit prevederilor legale, precum şi o cotă de maximum 1%. Cota de maximum 1% se aplică la valoarea de înlocuire a locuinţei, stabilită conform normelor metodologice.

De asemenea, coeficientul de ponderare aplicat valorii de vânzare de la 1,40, cât este în prezent, a fost redus la 1,00 pentru municipiul Bucureşti. Până acum, casele şi apartamentele construite de către ANL în afară capitalei erau chiar şi cu 40% mai ieftine pentru românii care voiau să le cumpere, pentru că acest coeficient de ponderare este cuprins între 0,90 şi 1,00

“În forma actuală a legii, cei care au primit locuinţe cu chirie în baza unei legi cu prevederi unitare la nivel naţional, locuinţe construite la un preţ al pieţei, indiferent de localitatea în care au fost construite, cetăţenii care aveau aceleaşi drepturi şi obligaţii în baza Legii 152/1998, au ajuns să fie trataţi diferenţiat în urma unor modificări ale actualului normativ”, suna propunerea legislativă căreia i s-a dat curs.

Ești interesat de o locuință ANL? Vezi oferta portalului DezvoltatorImobiliar.ro pentru ansamblul rezidențial ANL din Brașov și ansambul rezidențial ANL din Alba-Iulia.

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI