TIOR

Deschiderea Pasajului de la Piata Sudului este amanata

Deschiderea Pasajului de la Piata Sudului este amanataVești proaste pentru locuitorii din zona de sud a Capitalei: Pasajul auto de la Piața Sudului nu va fi gata nici anul acesta, deși lucrările trebuiau să fie terminate în decembrie 2015. Într-o ședință extraordinară a Consiliului General al Municipiul București, consilierii au aprobat prelungirea perioadei de implementare a proiectului de ”Modernizare infrastructură rutieră Piața Sudului” până la data de 31 decembrie 2018.

Pe de altă parte, reprezentanții primăriei spun că obiectivul lor este să deschidă pasajul peste fix un an, în august 2017. ,,Acesta este termenul maxim de finalizare al obiectivului de investiţii, dar se referă la partea de finanţare. Îmi e greu să spun o dată exactă când se va finaliza efectiv realizarea acestui proiect. Există un grafic de execuţie, un termen asumat. Termenul final estimat pentru deschiderea pasajului este de un an, deci august 2017. Termenul este estimativ, deci posibil să apară modificări. Procentul de realizare a acestui proiect este de 73,3% în acest moment. Sumele eligibile atrase din fonduri europene au fost de 17 milioane de lei, la o valoare totală a proiectului de 123 de milioane de lei. Dacă nu se prelungea aceast termen de finanţare, am fi fost obligaţi să dăm înapoi şi aceste sume primite de la Uniunea Europeană", a spus Florin Legea, director excutiv al Direcţiei de Transporturi, Drumuri şi Sistematizare a Circulaţiei din cadrul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti.

Să recapitulăm: lucrările la pasajul de la Piaţa Sudului, cu o lungime de 356 de metri, au început în primăvara anului 2014 şi ar fi trebuit să se încheie în decembrie 2015. Apoi termenul a fost prelungit pentru 30 iunie 2016 și acum pentru 31 decembrie 2018. Proiectul a fost demarat pe fonduri europene, iar valoarea totală se ridică la 127 de milioane de lei.

Iar aceasta nu este singura amânare! S-au prelungit și termenele de finalizare a lucrărilor de consolidare la Arcul de Triumf și Observatorul Astronomic Vasile Urseanu până la 30 octombrie 2016. Aceste proiecte trebuiau terminate pâna la 30 decembrie 2015, fiind tot pe fonduri europene.

Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI